Yleistietoa

JOKILAAKSON REUMAYHDISTYS RY

Hyvät Reumayhdistyksen jäsenet!

Vuosi on vaihtunut ja uusi vuosi alulla jo hyvän matkaa. Päivät alkavat pidentyä ja valo lisääntyy. Vuodenajasta riippumatta sää vaihtelee usein. Mielenkiinnolla odotimme tätä vuotta ja jokaista koskettavaa Hyvinvointialueiden toiminnan alkua. Arki kuitenkin sujuu entiseen tapaan. Apua ja palvelua saa tutuista paikoista ja entisiin numeroihin soittamalla. Toki hitautta ja ongelmia varmaan voi ilmaantua ennen kuin uudet polut löytyvät. Pääasia kuitenkin on, että saamme hoitoa. Yhdistyksemme toiminta jatkuu ennallaan. Uimahalli ja kuntosali ovat käytössä entiseen tapaa. Samoin Reuman Kätevät kokoontuu Jameksen Olohuoneessa joka kuukauden toinen ja neljäs tiistai. Tänä vuonna on myös eduskuntavaalit ja siihen liittyen yhdistys osallistuu Pieni-ele keräykseen maalis-huhtikuulla. Lipaskerääjiä tarvitaan. Vapaaehtoistoiminta on yhdistykselle suuri voimavara ja arvostettavaa toimintaa. Viime vuonna teimme yhteistyötä Jämsän Seudun Diabetesyhdistyksen ja Jämsän Seudun Sydänyhdistyksen kanssa kesäretkien ja pikkujoulun merkeissä. Tätä toimintaa jatkamme myös tänä vuonna. Yhteistyössä on voimaa. Tietoa toiminnasta ja tapahtumista saa yhdistyksen kotisivuilta, facebookista ja Vekkarin seuratoimintapalstalta. Liiton toimintateema kuluvalle vuodelle on ”Sairaan hyvä hoitopolku” ja sitä yritämme yhdessä toteuttaa. Valoisaa vuoden jatkoa kaikille!

Lea Hakanen
Puheenjohtaja

 

Yhdistyksen perustaminen

12.2.1974 klo 18.30 kokoontui 26 Jämsän seudulle suunnitellusta reumayhdistyksestä kiinnostunutta henkilöä hotelli Jämsän Ukon kabinettiin. Perustavasta kokouksesta oli ilmoitettu paikallisessa lehdessä ja kokouksen puheenjohtajaksi valittiin sen koollekutsuja Ilmari Forssell. Paikalla oli myös reumaliiton edustajana Heidi Pohjola, joka toimi kokouksen sihteerinä.

Ajatus yhdistyksen perustamisesta oli ilmeisesti virinnyt muutaman perustajajäsenen tavattua Reumasäätiön sairaalassa. Jämsänjokilaakso kuului tuolloin Jyväskylän Reumayhdistyksen ja Reumatoimiston piiriin, mutta reumaliiton edustajan alustuksesta virinneen keskustelun jälkeen voitiin tehdä yksimielinen päätös Jokilaakson Reumayhdistyksen perustamisesta. Yhdistyksen säännöiksi hyväksyttiin reumaliiton laatimat ns. yhdistyksen mallisäännöt, jotka tarkastelun jälkeen päätettiin hyväksyä toistaiseksi muutoksitta.

Perustavassa kokouksessa valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi Ilmari Forssell ja johtokuntaan Hellä Weijo, Aino Rajala, Saima Wilkman, Lauri Pakarinen, Veikko Nieminen, Helmi Valkama ja Kirsi-Marja Hietanen. Varajäseniksi valittiin Aira Martikainen ja Iida Salonen ja tilintarkastajiksi Aili Holma ja Auli Saarinen.

13.3.1974 pidetyssä järjestäytymiskokouksessa valittiin johtokuntaan vielä Eeva Hirvijärvi.

Kunniajäseneksi voi yhdistyksen hallituksen kokous kutsua henkilön, joka on erikoisesti ansioitunut yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamisessa. Kunniajäseniksi on kutsuttu Aili Anttola, Eeva Hirvijärvi ja Ida Salonen v.1989, Aili Pöllänen v.1991, Irja Kivinen v.1999 ja Aino ja Pauli Nevalainen v.2016

-Lainaus historiikistä 1974-2004